ÎNAINTE AVEAM REMUŞCĂRI DUPĂ CE GREŞEAM, ACUM AM REMUŞCĂRI PREVENTIVE

Dăunăzi o ajutam pe o prietenă să compună un mesaj pentru o aniversare de optsprezece ani. Printre alte urări ce se fac la această vârstă îi dădeam dezlegare, tânărului, la greşeli doar dacă va învăţa din ele.

Această temă mi-a dat motiv de meditaţie pentru căteva zile bune.

Ce este de fapt greşeala, când poţi să faci greşeli pe care să le ştergi apoi ca şi când nu ar fi existat?  Pe cine poţi să răneşti cu greşelile tale, care greşeli te înţelepţesc şi care te dezonorează, care se pot corecta şi care nu?

Greşeli facem la tot pasul chiar dacă dorinţa ne este de a face bine. Poate făcând un bine unora creăm discomfort altora şi uite aşa păşim din greşeală în greşeală. Multe se pot şterge cu un IARTĂ-MĂ.

Cu siguranţa greşeala cea mai apăsătoare pentru care nu mai ai ani s-o îngropi e cea făcută în toamna vieţii. Greşeala făcută ţie, frănjurirea sufletului tău şi apoi făcut praf şi pulbere. Greşeala făcută poate de inimă, poate de minte sau poate de amândouă pentru care nu ai atâtea lacrimi să o speli, nici timp să o îngropi în uitare, nici justiţie să o pedepseşti şi nici inocenţă să mai poti învăţa din ea.

Este greşeala neiertată de înţelepciunea adunată până atunci pentru care sufletul va pleca, în alte lumi, îngenunchiat într-o eternă rugăciune.

 

Anunțuri

Autor: clipederaidiniadulmeu

Sunt picătură de lumină şi mă scurg din geana unui înger fără aripi, mă scufund în focul iadului pentru a mă evapora şi mă ridic la cer să primesc binecuvantarea divină printr-o caldă ploaie de vară şi cobor apoi pe pământ pentru a săruta clipe de rai. Cred în puterea mâinilor mele,a sufletului curat şi a iubirii aproapelui. Cred în curaj şi verticalitate,în zâmbet, în sinceritate şi devotament, în ajutor, în compasiune şi omenie. Si da, cred cu tărie în puterea minţii mele.

8 gânduri despre „ÎNAINTE AVEAM REMUŞCĂRI DUPĂ CE GREŞEAM, ACUM AM REMUŞCĂRI PREVENTIVE”

  1. Nu cred ca greselile se pot sterge, ele raman acolo undeva, pe unii oameni ii bantuie, pe altii nu. Ideea este ca si cand ierti si cand esti iertat, tot ramai constient de ceea ce ai facut. Rămâne ceea ce greseala a lasat in urma ei, isi pune cumva aprenta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s